terug naar behandelingen

Implantologie

Een implantaat is een kunstwortel, meestal vervaardigd uit Titanium die in het kaakbot wordt geplaatst. Dit wordt gedaan wanneer er een of meerdere tanden of kiezen verloren dreigen te gaan of gegaan zijn.
Bij het plaatsen van een implantaat is het belangrijk dat er voldoende bot en vast tandvlees rondom het implantaat aanwezig is. Het kan nodig zijn om vooraf, tijdens of na het plaatsen van het implantaat bot of vast tandvlees aan te brengen. Een aantal maanden na het plaatsen is het bot met het implantaat vergroeid en kan er een kroon, brug of verankering voor een uitneembare prothese geplaatst worden.
Wanneer u op de afbeeldingen hieronder klikt ziet u een animatie waarin de meest voorkomende mogelijkheden uitgelegd worden. Welke mogelijkheid voor u van toepassing is overleggen wij graag tijdens een gesprek.

Wanneer u in goede gezondheid verkeert is het succespercentage van een implantaatbehandeling zeer hoog. Roken, overmatig alcoholgebruik en slechte voedingsgewoonten zijn echter slecht voor het helen van het kaakbot en verminderen de kans op slagen aanzienlijk.