Mededeling i.v.m. coronavirus
Alle afspraken zijn geannuleerd. Wij zullen contact met u opnemen voor het maken van een nieuwe afspraak. Afhankelijk van de ontwikkelingen kan dit pas over enkele weken zijn. Wij doen uiteraard onze uiterste best u zo spoedig mogelijk te helpen. 

In geval van acute zorg (trauma/ongevallen, nabloeding na een behandeling, acute ontstekingen of acute, heftige pijn) vragen wij u telefonisch contact met ons op te nemen. Indien u gezondheidsklachten heeft en acute zorg nodig hebt kunnen wij samen kijken naar een oplossing.  Indien u (lang)lopende behandelingen heeft en hierover vragen zijn, verzoeken wij u eveneens contact met ons op te nemen. 
 
Meer informatie bij een eventuele afspraak.

Parodontologie

(UITGEBREIDE TANDVLEESPROBLEMEN)

Het betekent:
De leer van hetgeen de tanden omringt . Met andere woorden zijn dit de steunweefsels van de tanden en kiezen. (kaakbot, tandvlees en het parodontale ligament)
In de parodontologie legt men zich toe op het behandelen van gingivitis en parodontitis of het corrigeren van defecten na genezing hiervan.
De behandelingen bestaan o.a. uit:

  • scaling & rootplaning (curettage): tandsteen verwijderen onder het tandvlees in de tandvleeszakken (pockets)
  • botcorrecties: in geval van problemen rond de tanden
  • gingivectomie: verwijderen van stuk tandvlees omwille van bijvoorbeeld de kans op ontsteking of omdat er onregelmatige overgroei is
  • flapoperatie: chirurgisch middel om beter te kunnen scalen & rootplanen of om entmaterialen in te steken.
  • recessiebehandeling: teruggetrokken tandvlees kan behandeld worden met bindweefselenten, gesteelde flaptechnieken, of vrije mucosa-enten…
  • kroonverlenging.